Noi apeluri i-Portunus pentru mobilități în domeniul muzicii și patrimoniului cultural

15 februarie 2021

Azi, 15 februarie a.c., au fost lansate 2 noi apeluri pentru mobilitatea artiștilor și profesioniștilor din domeniul culturii în cadrul acțiunii pilot i-Portunus finanțată de Europa Creativă – Cultura. 

Apelurile se adresează compozitorilor, muzicienilor și interpreților (de preferat din domeniul muzicii clasice, jazzului și muzicii tradiționale), respectiv artiștilor, creatorilor și profesioniștilor din patrimoniul cultural. 

Termenul-limită de depunere a aplicațiilor este în 15 aprilie 2021, ora 19:00 a României.

Apelurile sprijină mobilitățile pe termen scurt care au ca scop colaborarea internațională, rezidențe pentru creație și activități de dezvoltare profesională.

Mobilitățile trebuie să se desfășoare între 16 iulie și 30 noiembrie 2021, în cazul în care contextul pandemic permite acest lucru. Grantul maxim oferit unei persoane este de 3.000 de Euro, iar durata mobilității poate fi între 7 și 60 de zile.

Cei interesați să depună un astfel de proiect trebuie să își creeze un cont accesând my.i-portunus.eu și apoi să completeze aplicația online.

Informații suplimentare despre cele 2 apeluri pot fi accesate pe websiteul i-Portunus astfel:

i-Portunus este un proiect pilot finanțat de Uniunea Europeană și implementat de un consorțiu format din Goethe-Institut, Institut Français și Izolyatsia, care promovează mobilitatea artiștilor la nivel european.

Scopul i-Portunus este de a oferi artiștilor din țările participante la Europa Creativă posibilitatea de a primi sprijin financiar pentru deplasarea într-o altă țară eligibilă la acest program în vederea colaborării internaționale, a dezvoltării profesionale și pentru stimularea coproducțiilor artistice.

În paralel, mai sunt deschise alte 3 apeluri i-Portunus pentru traduceri literare, muzică și arhitectură