În dialog cu 3 lideri ai unor proiecte de cooperare culturală Europa Creativă

10 ianuarie 2020

La finalul anului 2019, Biroul Europa Creativă a publicat o broșură cu studii de caz ale unor proiecte de cooperare culturală europeană sprijinite de Subprogramul Cultura, cu lideri din România.

Este vorba despre proiectul
Tele-Encounters, coordonat de Teatrul „George Ciprian” din Buzău, proiectul Cu Tenda, implementat de Muzeul Național al Țăranului Român și despre proiectul ARTEC, coordonat de Fundația Transilvania Trust din Cluj-Napoca.

Publicația include o descriere pe scurt a fiecărui proiect, precum și o secțiune în care reprezentanții  echipelor de management răspund la o serie de întrebări despre felul în care au conceput și au implementat proiectele.


Vă invităm să descoperiți poveștile acestor cooperări transnaționale în domeniul culturii și să vă lăsați inspirați pentru conceperea propriilor proiecte Europa Creativă parcurgând
acest material.

Programul Europa Creativă 2014-2020 este principala sursă de finanțare a sectoarelor culturale și creative la nivel european și este gestionat de Comisia Europeană prin intermediul Agenției Executive pentru Educație, Audiovizual și Cultură. Până la finalul anului 2019, acest instrument comunitar a sprijinit în total 531 de proiecte de cooperare culturală europeană. În 78 dintre acestea sunt implicate 59 de organizații din România, dintre care 4 sunt lideri de proiect. Mai multe despre rezultatele României în Europa Creativă –Cultura,
aici.