S-a deschis primul apel i-Portunus Houses

24 mai 2021
i-Portunus, schema de mobilitate pentru artiștii și profesioniștii din domeniul culturii susținută de programul Europa Creativă, a fost testată începând cu 2019 și a înregistrat rezultate remarcabile. Până în prezent, 641 de persoane au primit granturi în valoare individuală de maximum 3.000 euro, pentru a se deplasa în străinătate în scopuri de dezvoltare profesională sau pentru a colabora, co-produce sau co-crea împreună cu alți profesioniști din sectoarele culturale și creative.  

i-Portunus Houses este primul apel dedicat susținerii persoanelor fizice sau organizațiilor care asigură servicii de găzduire pentru ca acestea să poată oferi mobilități artiștilor și profesioniștilor. Având în vedere dificultățile cauzate de pandemia COVID-19, mobilitățile mixte (fizice și virtuale) sunt, de asemenea, eligibile.

Termenul-limită de depunere a aplicațiilor este miercuri, 30 iunie a.c. (ora 19:00 a României).

Aplicațiile se depun prin intermediul Iportunus application platform. Eventuale întrebări pot fi adresate la adresa iportunus@mitost.org


Următorul apel i-Portunus Houses urmează a se lansa în 23 august, având termen în 3 octombrie a.c. După aceste apeluri, i-Portunus va deveni parte integrantă a programului Europa Creativă, vizând sprijinirea, conectarea, stimularea și finanțarea mobilității artiștilor, creatorilor și profesioniștilor culturali.