Nou apel i-Portunus pentru mobilități în domeniul arhitecturii

18 ianuarie 2021

În 15 ianuarie a.c. au fost lansat un apel pentru mobilitatea profesioniștilor din domeniul arhitecturii în cadrul acțiunii pilot i-Portunus finanțată de Europa Creativă – Cultura.

Termenul-limită de depunere a aplicațiilor este în 14 martie 2021, ora 19.00 a României.


Apelurile sprijină mobilitățile pe termen scurt care au ca scop colaborarea internațională, rezidențe pentru creație și activități de dezvoltare profesională.


Mobilitățile trebuie să se desfășoare între 16 iunie și 30 noiembrie 2021, în cazul în care contextul pandemic permite acest lucru. Grantul maxim oferit unei persoane este de 3.000 de Euro, iar durata mobilității poate fi între 7 și 60 de zile.


Cei interesați să depună un astfel de proiect trebuie să își creeze un cont accesând my.i-portunus.eu și apoi să completeze aplicația online.


i-Portunus este un proiect pilot finanțat de Uniunea Europeană și implementat de un consorțiu format din Goethe-Institut, Institut Français și Izolyatsia, care promovează mobilitatea la nivel european a artiștilor și profesioniștilor din sectorul cultural.

Prin intermediul i-Portunus, aceștia au posibilitatea de a primi sprijin financiar pentru deplasarea în alte țari participante la programul Europa Creativă în vederea colaborării internaționale, a dezvoltării profesionale și pentru stimularea coproducțiilor artistice.


În decembrie 2020 au fost lansate alte 2 apeluri i-Portunus pentru mobilități în domeniul muzicii și traducerilor literare. Pentru acestea, termenul-limită de depunere a aplicațiilor este în 28 februarie 2021, ora 19.00 a României.


Pentru detalii suplimentare urmăriți www.i-portunus.eu